ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ-SITE

Τα νέα μας

rainbow

Ο θυμός είναι ένα από τα πιο βασικά συναισθήματα και είναι άκρως φυσιολογικό να συμβαίνει και στα μικρά παιδιά.Το θέμα είναι με ποιον τρόπο το αντιμετωπίζουμε εμείς.
Το κυριότερο είναι να μην υποτιμήσουμε το συναίσθημα αυτό.Είναι λάθος να ακυρώσουμε αυτό που αισθάνεται εκείνη την ώρα το παιδί λέγοντας :"Mην κλαις!"¨" Μην στεναχωριέσαι", "Πώς κάνεις έτσι!". Με αυτόν τον τρόπο δείχνουμε έλλειψη σεβασμού στο συναίσθημα του παιδιού και μη κατανόηση του προβλήματός του.

 

angry


Οφείλουμε να πειθαρχήσουμε στα όρια που έχουμε θέσει, όπως π.χ "Σήμερα από το κατάστημα μπορείς να αγοράσεις δύο παιχνίδια"και να μην υποκύψουμε στο θυμό/κλάμα του παιδιού για ένα ακόμη τελευταίο παιχνίδι. Σε αυτήν την περίπτωση βέβαια θα πρέπει να δείξουμε ψυχραιμία και να εξηγήσουμε στο παιδί τους λόγους που δεν θα αγοράσουμε άλλο.

Εκείνη τη στιγμή το παιδί χρειάζεται κατανόηση και συμπαράσταση, η οποία εκδηλώνεται μέσω της εκφρασης των δικών μας συναισθημάτων για τη λύπη του. Π.χ "Καταλαβαίνω πως στεναχωριέσαι τώρα που σου λέω όχι, όμως κάναμε συμφωνία για δύο παιχνίδια και τώρα πρέπει να φύγουμε γιατί έχουμε αργήσει και αύριο έχεις σχολείο".

Κάθε περίπτωση βέβαια είναι διαφορετική, όλες όμως απαιτούν χρόνο, ψυχραιμία και αλληλοσεβασμό ώστε να ξεπεράσουμε το πρόβλημα, χτίζοντας μια ισορροπημένη σχέση με το παιδί μας.

 

Μαριαντίνα Θεοδοσοπούλου

ΙΩΑΝΑΘΑΝ

Πολυχώρος παιδικών ψυγαγωγικών
και εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων

facebookyoutubecontact

Καταβλήθηκε αποζημίωση ειδικού σκοπού στην εταιρεία ΙΩΝΑΘΑΝ ύψους πεντακοσίων τριάντα τεσσάρων (534) ευρώ ως δικαιούχος που έχει πληγεί οικονομικά λόγω της εμφάνισης και διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 και παρέμεινε σε ισχύ μετά την 18η Μαΐου 2020 ειδικά και έκτακτα μέτρα περί απαγόρευσης ή αναστολής λειτουργίας για προληπτικούς ή κατασταλτικούς λόγους που σχετίζονται με τον κορωνοϊό COVID-19.
Η αποζημίωση χορηγείται με βάση την υπ’ αρ. C(2020) 1863 /19.03.2020 Ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (ΕΕ)«Προσωρινό πλαίσιο για τη λήψη μέτρων κρατικής ενίσχυσης με σκοπό να στηριχθεί η οικονομία κατά τη διάρκεια της τρέχουσας έξαρσης της νόσου COVID-19» όπως τροποποιήθηκε με την ανακοίνωση της ΕΕ υπ’ αρ. C(2020)2215/3.4.2020(Προσωρινό Πλαίσιο) και υπ’ αρ.C(2020)3156/8.5.2020,και ειδικότερα το Τμήμα 3.10 αυτής.