ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ-SITE

Δραστηριότητες

rainbow

Ο Αθλητισμός προσφέρει μια σειρά από πολύ σημαντικά οφέλη στους ανθρώπους, όπως σωματική, πνευματική και ψυχική υγεία και ισορροπία, ενώ καταπολεμά, μεταξύ άλλων, το άγχος και την κατάθλιψη.

 Με τη συστηματική άσκηση βελτιώνεται η ποιότητα ζωής και η διάθεση του ατόμου, δυναμώνει η λειτουργία διαφόρων συστημάτων του οργανισμού και μειώνεται η πιθανότητα εμφάνισης χρόνιων παθήσεων.

Ο αθλητισμός για παιδιά είναι ευκαιρία για κοινωνικοποίηση και εκπαίδευση.

Η σωματική δραστηριότητα βοηθά το παιδί  να αισθάνεται καλύτερα, αποκτά καλύτερο έλεγχο του σώματος και των κινήσεών του βελτιώνοντας τα αντανακλαστικά του, ενώ ενδυναμώνει τους μύες και τα οστά του.

Παράλληλα, η άσκηση είναι ένας καίριος παράγοντας για τη διατήρηση ενός υγιούς και φυσιολογικού βάρους, γεγονός ιδιαιτέρως σημαντικό ειδικά αν αναλογιστεί κανείς τις διαστάσεις που έχει πάρει η παιδική παχυσαρκία και στη χώρα μας.

Η άσκηση επιφέρει και ψυχολογικά οφέλη. Στα παιδιά που ασκούνται συστηματικά έχει παρατηρηθεί αισθητή βελτίωση στον έλεγχο του άγχους, μιας και η άσκηση είναι ένα κατεξοχήν μέσο ψυχαγωγίας και εκτόνωσης, το οποίο μειώνει σημαντικά το συγκεκριμένο αίσθημα.

 Ιδιαίτερα δε, σε περιόδους που το πρόγραμμα των μαθητών είναι βεβαρημένο, η ανάγκη για καλούς βαθμούς υψηλή και το άγχος συσσωρευμένο, η άσκηση φαίνεται να βοηθά σημαντικά.

Επιπλέον, σε μεγαλύτερες ηλικίες (εφηβεία) παρατηρείται ότι μέσω της άσκησης μειώνονται οι πιθανότητες εμφάνισης σοβαρών συμπτωμάτων που αφορούν στη ψυχολογική υγεία, όπως η καταθλιπτική συμπτωματολογία. Η άσκηση, με την επακόλουθη αύξηση της θερμοκρασίας του σώματος, οδηγεί στην παραγωγή και έκκριση ενδορφίνων και μοναμίνων, που εκτός των άλλων, προκαλούν αίσθημα ευφορίας και αυτοπεποίθησης, ενώ έχουν και θεραπευτικά αποτελέσματα.

Έχει επιπλέον βρεθεί ότι η άσκηση ενισχύει την πνευματική και κατ’ επέκταση τη σχολική απόδοση. Μέσω πολύπλοκων μηχανισμών (αύξηση μεταφοράς οξυγόνου στον εγκέφαλο, αναγέννηση νευρώνων, αύξηση ορμονικών επιπέδων σεροτονίνης κ.ά.), η άσκηση βελτιστοποιεί σημαντικές λειτουργίες, όπως αυτές της μνήμης και της συγκέντρωσης, ενώ ταυτόχρονα τα παιδιά που συμμετέχουν σε αθλήματα και ειδικά σε ομαδικά αγωνίσματα, έχουν μάθει να συμμορφώνονται και να ακολουθούν συγκεκριμένους κανόνες.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τα συγκεκριμένα παιδιά να είναι πιο πειθαρχημένα, ώστε εφαρμόζοντας αυτό το χαρακτηριστικό εντός της τάξης να εμφανίζουν αυξημένη ικανότητα να συγκεντρώνονται περισσότερο κατά τη διάρκεια των μαθημάτων και συνεπώς να έχουν καλύτερες σχολικές επιδόσεις.

Τέλος, σε κοινωνικό επίπεδο, η συμμετοχή σε σωματικές δραστηριότητες και ειδικά σε ομαδικά αθλήματα έχει βρεθεί ότι βοηθά τα παιδιά στη γρηγορότερη και ουσιαστικότερη κοινωνικοποίησή τους, «χτίζοντας» την αυτοπεποίθησή τους και αναπτύσσοντας αισθήματα συνεργασίας και ομαδικότητας.

Το παιδί μαθαίνει να διεκδικεί και να πετυχαίνει στόχους αλλά και ότι η νίκη δεν είναι αυτοσκοπός, αφού το σημαντικό είναι η προσπάθεια, η αυτοβελτίωση, η χαρά του παιχνιδιού, η γνωριμία του με άλλα παιδιά και τα οφέλη στην υγεία του. Τα παιδιά που μακροπρόθεσμα είναι σωματικά δραστήρια ακολουθούν έναν συνολικότερα πιο υγιεινό τρόπο ζωής, αποφεύγοντας την κατάχρηση αλκοόλ, το κάπνισμα ή τη χρήση ουσιών τόσο κατά τη φάση της ανάπτυξής τους όσο και στην ενήλικη ζωή τους.

Τα  παιδιά είναι καλό να γνωρίζουν  τον αθλητισμό μέσα από το παιχνίδι.

Στον ΙΩΝΑΘΑΝ τα παιδιά ηλικίας 3-6 ετών αθλούνται και παίζουν μαθαίνοντας ταυτόχρονα τα πρώτα μυστικά αγαπημένων αθλημάτων.

 • Μίνι Ποδόσφαιρο
 • Μίνι Μπάσκετ
 • Μίνι βόλευ
 • Μίνι Χαντμπολ
 • Μίνι Τένις

Ενα πρωτοποριακό πρόγραμμα που δίνει την δυνατότητα,  στα μικρά παιδιά να δραστηριοποιούνται σε πολλά αθλήματα,  στους προπονητές και στους γονείς να διαπιστώνουν στο πέρασμα του χρόνου τις ιδιαίτερες ικανότητες των παιδιών τους και την κλίση τους σε κάποιο άθλημα.

Πληροφορίες

 • Ημέρες  διεξαγωγής : Κάθε Δευτέρα – Πέμπτη  18:00-19:00.

 • Ηλικίες : 3-6 ετών.

 • Μέγιστος αριθμός παιδιών / μάθημα : 10 παιδιά.

 • Τα μαθήματα είναι ετήσια , για τους μήνες Οκτώβριο έως και Μάιο.

 • Κόστος συμμετοχής : 35 ευρώ/μήνα το παιδί. Τα δύο αδέλφια 60 ευρώ/μήνα.

 • Στην τιμή δεν συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ 24%.


ΙΩΑΝΑΘΑΝ

Πολυχώρος παιδικών ψυγαγωγικών
και εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων

facebookyoutubecontact

Καταβλήθηκε αποζημίωση ειδικού σκοπού στην εταιρεία ΙΩΝΑΘΑΝ ύψους πεντακοσίων τριάντα τεσσάρων (534) ευρώ ως δικαιούχος που έχει πληγεί οικονομικά λόγω της εμφάνισης και διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 και παρέμεινε σε ισχύ μετά την 18η Μαΐου 2020 ειδικά και έκτακτα μέτρα περί απαγόρευσης ή αναστολής λειτουργίας για προληπτικούς ή κατασταλτικούς λόγους που σχετίζονται με τον κορωνοϊό COVID-19.
Η αποζημίωση χορηγείται με βάση την υπ’ αρ. C(2020) 1863 /19.03.2020 Ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (ΕΕ)«Προσωρινό πλαίσιο για τη λήψη μέτρων κρατικής ενίσχυσης με σκοπό να στηριχθεί η οικονομία κατά τη διάρκεια της τρέχουσας έξαρσης της νόσου COVID-19» όπως τροποποιήθηκε με την ανακοίνωση της ΕΕ υπ’ αρ. C(2020)2215/3.4.2020(Προσωρινό Πλαίσιο) και υπ’ αρ.C(2020)3156/8.5.2020,και ειδικότερα το Τμήμα 3.10 αυτής.